در پست قبلی در مورد دلار (در اینجا) گفتم که نشانه های تکنیکی از شروع روند صعودی دلار می بینم.
در این پست به تحلیل تکنیکی دلار می پردازیم.
توجه : سایتهای رسمی که قیمت دلار را اعلام کنند، دیروز و امروز قیمت دلار را به ترتیب 3365 و 3355 اعلام کرده اند و نرم افزار ما هم همین قیمت را نشون می ده ولی ظاهراً قیمت کلوز دیروز و امروز بیش از این مقدار بوده و حدود 3400 برای دیروز و 3390 برای امروز بوده. در صورتی که قیمت 3400 و 3390 صحیح باشه، اقدام سایتهای رسمی برای اعلام قیمت زیر مقاومت 3365 تومن بسیار جالب است!
در هر صورت ما وضعیت کلی نمودار دلار را بررسی خواهیم کرد.
مطابق با نمودار فوق قیمت دلار از بهمن 92 وارد یک روند صعودی در قالب یک کانال صعودی با شیب تقریباً ملایم ( در مقایسه با آنچه در سالهای 90 و 91 اتفاق افتاد) شده و تشکیل کف ها و سقف های بالاتر از کف ها و سقف های قبلی موید روند صعودی است. آنچه در حال حاضر برای دلار محتمل است، تکرار حرکات صعودی قبلی است یعنی طی کردن کف تا سقف کانال. البته 100 درصد پراجکشن حرکت قبلی در 3710 تومن قرار داره و میشه یک باند هدف در نظر گرفت. پیش از رسیدن به اهداف فوق الذکر، مطابق آنچه در تحلیل قبلی ارائه شده بود، ابتدا باند 3535 تا 3550 و سپس 3650 تومن بسیار حایز اهمیت هستند و احتمال زیاد در صورت رسیدن به این قیمتها شاهد اصلاح قیمتی و یا زمانی خواهیم بود. (بدیهی است در راه رسیدن به هر کدام از مقاومتهای فوق مقاومتهای مینور وجود دارند)
دو زمان مهم برای رسیدن به اهداف وجود داره. اولی 10 روز پایانی آبان و دومی هفته اول بهمن. ممکنه زمان اول با اهداف اولیه هماهنگ بشه و زمان دوم با هدف نهایی.
در صورتیکه قیمت واقعی بازار برای دیروز و امروز حدود 3400 بوده باشه، سیگنال تکنیکی رشد صادر شده ولیکن در صورتیکه قیمت سایتهای رسمی درست بوده باشه، دلار جای اصلاح تا 3340 و حتی 3315 را داره ولیکن تا زمانیکه کف کانال به پایین شکسته نشه، دلار صعودی است.
از منظر بنیادی : در تحلیل قبلی اشاره شد قیمت دلار مبادلاتی در حال نزدیک شدن به 3000 تومن هست. در حال حاضر در حالیکه هنوز به نیمه سال نرسیدیم قیمت دلار مبادلاتی به 2993 تومان رسیده در حالیکه نرخ دلار در بودجه سال 94، 2850 تومان در نظر گرفته شده. میشه نتیجه گرفت که دلار 2850 تومانی کفاف مخارج کشور را نمیده (به ویژه با افت قیمت نفت زیر پیش بینی بودجه) و احتمالاً به زودی شاهد عبور دلار مبادلاتی از 3000 تومن خواهیم بود. نظر شخصی من اینه که قیمت دلار در بودجه سال 95 بین 3200 تا 3300 و شاید حتی بالاتر در نظر گرفته خواهد شد و این موضوع دلیل بنیادی رشد دلار خواهد شد. در کنار اینها رونق اقتصادی _ که در روزهای اخیر در صحبتهای رئیس جمهور و وزیر اقتصاد زیاد شنیده میشه_ جز با کاهش ارزش ریال امکان پذیر نخواهد شد چون با کاهش قیمتهای جهانی، با قیمت دلار فعلی، صنایع داخلی توان رقابت با رقبای خارجی نخواهند داشت